in

Barcelona wint van Sevilla, maar verliest Lionel Messi

FC Barcelona had zaterdag geen kind aan koploper Sevilla, maar de Catalanen houden een dubbel gevoel over aan het duel. De ploeg van Ernesto Valverde was met 4-2 te sterk voor Sevilla, maar de fans in Camp Nou zagen Lionel Messi na ruim een kwartier spelen al met een blessure naar de kant gaan.

FC Barcelona heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de strijd om plek één in de Liga. De fans van Barcelona werden getrakteerd op een fraai duel, waarin Barcelona al na een klein kwartier met 2-0 aan de leiding ging tegen Sevilla.

De bezoekers hadden eigenlijk het hele duel weinig te vertellen in Camp Nou. De Catalanen waren oppermachtig en lieten zo nu en dan de fans weer ouderwets genieten. Barcelona kwam in het eigen Camp Nou al na twee minuten op voorsprong. Lionel Messi was de aangever en Philippe Coutinho werkte de bal vanaf 16 meter in de verre hoek. De ploeg van Ernesto Valverde bleef vervolgens aanvallen en kreeg tien minuten later de beloning. Lionel Messi zette zijn ploeg met een bal in de verre hoek op 2-0.

Blessure Messi

Toch veranderde het humeur van de fans in Camp Nou na ruim een kwartier. Het was niet Sevilla dat terug kwam in de wedstrijd, nee, superster Lionel Messi raakte namelijk geblesseerd. De Argentijn wilde na balverlies te hebben geleden de bal terugveroveren, maar tijdens een duel viel Messi op zijn arm. Een overstrekking zorgde ervoor dat de doelpuntenmaker met veel pijn gewisseld moest worden. Messi werd direct na het trainingscentrum van de club gebracht, waar hij dezelfde avond nog onderzocht zal worden.

In de tweede helft bleef Barcelona de bovenliggende partij, maar kwam Sevilla er af en toe razendsnel uit. Ter Stegen hield het team met een aantal geweldige reddingen op de been. Barcelona zou zelf nog twee keer scoren. Luis Suarez mocht vanaf elf meter aanleggen, nadat hij een strafschop toegekend kreeg. Ivan Rakitic wist twee minuten voor tijd een volley in de verre hoek raak te schieten.

Toch lieten de Catalanen het tien minuten voor tijd lopen. Sevilla kon daardoor nog twee keer scoren in Camp Nou. Verdediger Lenglet veranderde een schot van Sarabia van richting, waardoor Ter Stegen kansloos was. De 4-2 kwam van de voet van Muriel, die de bal prachtig in de verre hoek krulde. Daarmee wint Barcelona met 4-2 van Sevilla en is de ploeg van Ernesto Valverde de nieuwe koploper in de Liga. De Catalanen spelen komende week in de Champions League tegen Inter en aankomend weekend staat de clasico op het programma. Of Lionel Messi er dan bij is, is nog maar de vraag.

Slecht nieuws voor Barcelona: Messi valt uit met blessure

Samenvatting | FC Barcelona – Sevilla (4-2)