in , ,

Barcelona wint ruim van Athletic Bilbao

Barcelona heeft met 3-0 weten te winnen van Athletic Bilbao, maar had het lastiger dan de score doet vermoeden met de Basken. Luis Enrique gaf een paar spelers rust in verband met het drukke schema van de laatste en aankomende weken.

Athletic kreeg vroeg in de wedstrijd al een grote kans om de score open te breken, maar een schot van Raul Garcia werd nog op de paal getikt door Ter Stegen. Na ruim een kwartier spelen wist Barcelona tegen de verhouding in op voorsprong te komen, na een goede actie van Neymar wist Paco Alcacer de bal in het net te tikken. Messi scoorde later in de eerste helft ook nog de 2-0, met een vrije trap vanuit een onmogelijke hoek. De keeper van Athletic, Iraizoz, zag er niet goed uit bij dit doelpunt. Door de doelpunten van Alcacer en Messi stond Barça 2-0 voor bij rust, zonder heel goed te spelen.

In de tweede helft had Barcelona het makkelijker met de Baskische club en wist het ook de 3-0 te maken door Aleix Vidal. Na een mooie actie wist hij de bal langs Iraizoz te schuiven. Na het doelpunt van Vidal kregen beide ploegen nog een paar kansen om te scoren, maar dit lukte zowel Barça als Athletic Bilbao niet. De wedstrijd kende nog wel wat tegenslagen voor Barcelona, want de club verloor twee spelers door een blessure. In de rust ging Piqué uit voorzorg naar de kant en in de tweede helft moest ook Rafinha het veld verlaten, nadat hij een grote snee op zijn voorhoofd opliep. Luis Enrique gaf ook Messi rust voor de clash tegen Atletico.