Barcelona wint overtuigend bij rentree Messi

FC Barcelona heeft een goede generale repetitie gekend voor het duel met Manchester City. De Catalanen wonnen met 4-0 van Deportivo La Coruna. Lionel Messi scoorde bij zijn rentree.

Luis Enrique besloot zaterdagochtend al om Lionel Messi in de wedstrijdselectie op te nemen. De Catalanen begonnen met Rafinha op de vleugel en Arda als vervanger voor Messi. In minuut 21 scoorde Barcelona het eerste doelpunt, Rafinha wist een mooie een-twee met Suarez af te ronden. Rafinha wist een kwartier later ook de 2-0 te maken. Een vrije trap werd door Pique gekopt maar deze werd gered door de doelman van Deportivo. Rafinha wist daarna al vallend de rebound binnen te tikken. Net voor rust lag ook de 3-0 in het netje. Neymar bediende Suarez heerlijk en met een fantastische draai wist Suarez de bal binnen te schuiven. Even later was het ook nog bijna 4-0 door een tweede doelpunt van Luis Suarez, maar de spits raakte de paal.

In de tweede helft maakte Lionel Messi na drie weken blessureleed weer zijn rentree bij de Catalanen. De Argentijn kwam na 5 minuten spelen al in het veld. Enkele minuten later lag de bal al in het net. De Argentijn maakte een prachtige steekpass van Neymar koelbloedig af. Alsof het voor Deportivo nog niet erg genoeg was kreeg Laure ook nog een rode kaart na een elleboogstoot op Neymar. Na de rode kaart speelde Barcelona in een tempo lager. Paco Alcacer kreeg als invaller nog twee grote kansen.

Barcelona wint uiteindelijk met 4-0 van Deportivo en gaat zich voorbereiden op het midweekse Champions League-duel met Manchester City.