in ,

Barcelona wint na tien jaar weer in Anoeta

FC Barcelona heeft na tien jaar weer eens weten te winnen bij Real Sociedad. De Catalanen wisten donderdag, tijdens de kwartfinale van de Copa del Rey, met 1-0 te winnen in San Sebastian. Neymar maakte de enige treffer van het duel.

Barcelona had het zeker niet makkelijk tegen Real Sociedad. De Catalanen kwamen maar moeilijk door de stugge defensie van Sociedad. Door een benutte strafschop van Neymar staan de Catalanen met één been in de halve finale van de Copa del Rey. Buiten de strafschop gebeurde er zeer weinig in San Sebastian.

In de rust werd Iniesta uit voorzorg gewisseld voor André Gomes. De aanvoerder van Barcelona had wat pijntjes en Luis Enrique wilde daarmee geen risico nemen.

Ook in de tweede helft ging het eigenlijk gelijk op tussen de twee clubs en net zoals in de eerste helft werden beide teams amper gevaarlijk. Barcelona vroeg aan scheidsrechter Gonzalez Gonzalez om een strafschop nadat Neymar over de handen van Rulli viel, maar de scheidsrechter vond juist dat Neymar een schwalbe maakte en gaf daarom de Braziliaan geel. Volgende week treffen beide ploegen elkaar tijdens de return in Camp Nou.

Neymar en Suarez halen grap uit met Pique

Samenvatting | Real Sociedad – FC Barcelona (0-1)