Barcelona wint in San Mames na zwaarbevochten strijd

FC Barcelona heeft het hete avondje in San Mames zondag overleefd. Voor Barcelona stond een zware wedstrijd op het programma, maar de Catalanen wonnen met 1-0 van Athletic Bilbao.

Luis Enrique had in Bilbao nog niet de beschikking over Jasper Cillessen. Wel stonden Samuel Umtiti en Arda Turan weer in de basis. Barcelona had het in Sam Mames vanaf de aftrap direct moeilijk. De thuisploeg zette Barcelona fel onder druk, waardoor voetballen moeilijk werd. In een moordend tempo gingen beide ploegen op zoek naar een treffer.

Voor Athletic kwam die kans en voor Willams. De aanvaller zag doelman Marc-André ter Stegen de bal bij hem in de voeten schuiven en kon daardoor vrij op doel schieten. De Duitser herstelde zijn fout echter wel. Aan de andere kant was het Barcelona dat dicht bij de openingstreffer was, maar de Turk stond in buitenspelpositie.

Toch kwamen de Catalanen binnen het half uur op voorsprong. Suarez draaide prachtig weg bij zijn tegenstander en zag Arda aan zijkant van het veld vrij staan. De Turk legde de bal perfect op het hoofd van Rakitic en hij kopt Barcelona op een 1-0 voorsprong. Tien minuten later was het bijna weer raak. Messi verlengde een bal met zijn hoofd, maar Suarez kon er niet meer bij komen. Aan de andere kant was Aduriz nog met een goede kans, maar Ter Stegen lag in de weg.

In de tweede helft konden beide ploegen het hoge tempo van de eerste helft niet volhouden. Beide ploegen werden slordiger en grote kansen kregen beide ploegen niet echt. Messi kreeg tot twee keer toe de bal niet tussen de palen en ook Luis Suarez schoot ver naast het doel, na een prachtige actie.

Vlak voor tijd moest Barcelona verder terug vanwege een offensief van Athletic. Benat zag zijn vrije trap net naast het doel van Ter Stegen belanden. Athletic probeerde van alles, maar Barcelona hield uiteindelijk stand en won met 1-0. Daarmee blijft de ploeg van Luis Enrique ongeslagen en gaan de spelers komende week naar hun land voor de interlands.