Barcelona wint na elf jaar weer eens in Anoeta

FC Barcelona  heeft zondag een eind gemaakt aan de slechte reeks in Anoeta. De ploeg van Ernesto Valverde wist na elf jaar weer eens te winnen van Real Sociedad  in San Sebastian. De Catalanen kwamen in de eerste helft op een 2-0 achterstand, maar bogen die stand in de tweede helft om naar een 4-2 overwinning.

FC Barcelona wist dat het in San Sebastian zondag voor een loodzware opgave stond. Ernesto Vaverde zag Real Madrid en Sevilla zaterdag verliezen en dus kon de voorsprong op de Madrilenen oplopen tot 19 punten. Maar daar moest nog wel even voor gewonnen worden bij Real Sociedad. En dat had het al elf jaar niet meer gedaan. Verder dan twee gelijke spelen en 5 nederlagen kwam Barcelona niet. Maar Ernesto Valverde slaagde er met zijn ploeg in om Sociedad over de knie te leggen.

Daar moest het in de eerste helft wel op een 2-0 achterstand voor komen.  Willian José  kopte na 11 minuten tegen de verhouding in 1-0 achter Ter Stegen.  Een kwartier later  kwam Barcelona nog verder in de problemen toen Juanmi 2-0 binnen  schoot.  Barcelona moest vol aan de bak en maakte enkele minuten later de aansluitingstreffer via Paulinho.

Na de pauze ging het tempo in Anoeta verder omhoog en zette Barcelona de comeback in. Het was Luis Suarez die na 50 minuten Barcelona al op gelijke hoogte zette. De Uruguayaan  plaatste de bal spatzuiver  in de verre hoek en doelman Rulli was kansloos.

Barcelona kreeg na de treffer van Suarez meer controle over de wedstrijd. Met Dembélé werd het ook in de counter een stuk gevaarlijker. Maar echt grote kansen op doel kregen beide ploegen niet meer.  De doorbraak kwam na ruim zeventig minuten toen Luis Suarez profiteerde van een slechte uittrap van Rulli. Vermaelen kopte sterk en de Uruguayaan stond direct voor het doel. Voor Suarez was het een koud kunstje om 2-3 binnen te schieten.

Het slotstuk was voor de meester zelf. Vijf minuten voor het eindsignaal gooide Lionel Messi het duel in het slot. Via een geweldige vrije trap  bezorgde Messi met de 4-2 Barcelona de volle buit. Daarmee loopt het verder uit op de concurrentie en kan Barcelona zich richten op de Copa del Rey.