in

Barcelona werkt al aan de verkoop van Alcácer en Paulinho

De transfer van Paco Alcácer naar Borussia Dortmund was afgelopen zomer een noodoplossing voor zowel de club als de speler. Alcácer kreeg onder Ernesto Valverde niet de speelminuten waarop hij gehoopt had. Bij Dortmund keerde het vertrouwen bij de Spanjaard volledig terug en werd in korte tijd weer de gevaarlijke spits die hij was bij Valencia. FC Barcelona wil daarom snel de spits verkopen. 

Dortmund huurde Alcácer in de zomer voor één seizoen met een optie tot koop. De Duitse club kan vanwege een clausule Alcácer in de zomer voor 29 miljoen euro overnemen. De spits verkeerd momenteel in bloedvorm in de Bundesliga en dus liet Oscar Grau, directeur van FC Barcelona, afgelopen maand al weten dat Dortmund op dit moment zeer geïnteresseerd is om de aanvaller in de zomer over te nemen. Door de goede prestaties van de spits wil FC Barcelona zelf ook het proces versnellen en niet wachten tot juni. De Catalaanse club wil de deal snel rondmaken, zodat het op korte termijn de 29 miljoen euro (23M+5) bij kan schrijven.

Paulinho

Barcelona hoopt dit seizoen nog een groot bedrag te kunnen bijschrijven, want ook Paulinho werd afgelopen seizoen verhuurd met een optie tot koop. De Braziliaan is net als Alcácer in bloedvorm. Bij Guangzhou Evergrande scoort Paulinho aan de lopende band en daarom wil de Chinese club snel zaken doen met Barcelona. De clubs zijn volgens de Spaanse media inmiddels bezig met het papierwerk voor de transfer van Paulinho. Barcelona kan na de deal 50 miljoen euro bijschrijven.

Interlands: Barça-spelers volop in actie voor hun land

Nike 20 years Barcelona

Nike viert twintigjarige samenwerking exclusief Barça-shirt