Barcelona niet voorbij negen man Athletic

FC Barcelona is er donderdag niet in geslaagd om van negen spelers van Athletic Bilbao te winnen. De Catalenen kwamen jn de heenwedstrijd van de Copa del Rey niet verder dan een 2-1 nederlaag.

Barcelona kwam slecht uit de startblokken in Baskenland. Atheltic zette Barcelona vanaf minuut één onder druk. Dat resulteerde na een klein half uur tot de 1-0. Iniesta ging in de fout en na een goede voorzet kon Aduriz bij de tweede paal binnen koppen. Kort daarna was het Williams die vanuit het niets de 2-0 snoeihard achter doelman Ter Stegen schoot. Barcelona verdiende voor rust nog een strafschop via Neymar, maar die kregen de Catalanen niet.

na de pauze was Barcelona de bovenliggende partij. Een vrije trap van Lionel Messi zorgde vijf minuten na de rust voor de 2-1. Vanaf dat moment zette Barcelona aan en zakte Atheltic verder terug. Met hard spel hield het Messi, Suarez en Neymar van het doel. Wel moesten Garcia en Iturraspe met rood naar de kant.

Barcelona kwam in Bilbao niet verder dan een 2-1 nederlaag. Volgende week komt Athletic op bezoek in Camp Nou en moet Barcelona de achterstand zien weg te werken.