Barcelona verzekerd van volgende ronde Champions League na zege in Glasgow

FC Barelona heeft zich verzekerd van de volgende ronde van de Champions League. Mede door twee treffers van Lionel Messi wisten de Catalanen woensdag met 2-0 te winnen van Celtic.

Luis Enrique kon in Celtic Park weer beschikken over zijn superster Lionel Messi. Ook Luis Suarez, die afgelopen weekend nog geschorst was, stond weer in de basis. De Catalanen zagen in de openingsfase echter een gretig Celtic. De Schotten zaten er vanaf de eerste minuut strak op, maar kwamen niet tot grote kansen.

Toch was het Barcelona dat de grootste kansen kreeg. Luis Suarez kopte midden in de handen van doelman Gordon. De doorbraak voor Barcelona kwam pas na 24 minuten. Neymar gaf een prachtige steekpass op Messi, die vervolgens vanuit de lucht de bal in de korte hoek volleerde: 0-1. Barcelona was via Rakitic met kopbal voor rust nog dicht bij 2-0, maar de bal ging net voer het doel.

In de tweede helft leek Celtic wederom sterk te beginnen, maar na tien minuten in de tweede helft was het duel al snel beslist. Luis Suarez draaide slim weg bij zijn tegenstander in het strafschopgebied. Een strafschop volgde voor Barcelona, die Lionel Messi vanaf elf meter binnen schoot.

Na de 2-0 ging Barcelona in een tempo lager voetballen. Messi gunde Suarez een doelpunt, maar hij schoot op de paal. In de slotfase kreeg Neymar nog een gele kaart. De aanvaller mist daardoor het laatste groepsduel tegen B. Gladbach. FC Barcelona is door de overwinning verzekerd van een plaats in de volgende ronde van de Champions League. Komend weekend gaat Barcelona op bezoek naar Real Sociedad.