Barcelona verslaat Arsenal bij debuut Frenkie en Griezmann in Camp Nou

Griezman Gamper

FC Barcelona heeft de 54ste Gamper Cup gewonnen. De mannen van Ernesto Valverde waren zondag bij de seizoensstart in Camp Nou met 2-1 te sterk voor Arsenal.

Voor FC Barcelona is de Gamper Cup ieder jaar een groot feest, met verschillende activiteiten rondom het stadion en de spelerspresentatie. Maar in het stadion was het feest van kortere duur, want Barcelona speelde, met Frenkie de Jong en Griezmann in de basis, een zeer matige eerste helft. Een eerste helft waarin de ploeg van Valverde een handjevol kansen kreeg, via onder meer Riqui Puig en Ivan Rakitic, maar verder weinig liet zien.

Het waren de bezoekers die tien minuten voor rust op een 1-0 voorsprong kwamen, nadat Aubameyang sterk weg draaide bij Alba en de bal hard achter doelman Neto schoot.

Na de pauze begon coach Valverde, net als in de andere oefenwedstrijden, met een andere opstelling. Met Busquets en Aleña schoof Barcelona een stuk op en creëerde het meerdere kansen via Alba en Aleña, maar doelman Leno lag in de weg. Een enorme fout bij Arsenal zorgde uiteindelijk voor de 1-1 van Barcelona. Verdediger Maitland-Niles zag niet waar zijn doelman Leno was en speelde de bal zijn eigen doel in.

Na het doelpunt wisselden beide coach door en werd het spel er niet beter op in een vol Camp Nou. Uiteindelijk schoot invaller Luis Suarez een minuut voor tijd de 2-1 tegen de touwen, na een goede pass van Roberto. Daarmee winnen de Catalanen de 54ste Gamper Cup.