in

Barcelona verovert met briljante masterclass vierde Copa op rij

FC Barcelona heeft zaterdag tijdens de finale van de Copa del Rey de teleurstelling van de Champions League van zich afgespeeld. De Catalanen veroverden voor de vierde keer op rij de Spaanse beker door met 5-0 af te rekenen met Sevilla. Jasper Cillessen had een belangrijk aandeel in de galavoorstelling van FC Barcelona.

Ernesto Valverde wilde voorafgaand aan de finale van de Copa del Rey dat zijn ploeg de teleurstelling van de Champions League van zich afspeelde. En dat deden de mannen van Ernesto Valverde vanaf de aftrap in het Wanda Metropolitano.  Barcelona kwam namelijk na een klein kwartier spelen op 1-0. Een belangrijke rol  bij het doelpunt was weggelegd voor Jasper Cillessen. De Nederlander stuurde met een lange pass Coutinho alleen op het doel af. De Braziliaan hield het overzicht en liet Luis Suarez de 1-0 binnen schieten.

Na een half uur spelen verdubbelde Lionel Messi de score, nadat Jordi Alba  een geweldige hakbal op de achterlijn gaf. Nog voor de rust maakte Barcelona het af tegen Sevilla. Luis Suarez kon na een steekpass eenvoudig de 3-0 binnen schieten voor de Catalanen.

Na de pauze denderde de ploeg van Ernesto Valverde vrolijk door en werd Sevilla bij vlagen van de mat gespeeld.  Andrés Iniesta, die deze week vanwege het mogelijk vertrek bij Barcelona veel in het nieuws was, zorgde voor de 4-0 voorsprong.  Na ruim 50 minuten spelen zette de aanvoerder zelf de aanval op en kon hij na een steekpass van Messi eenvoudig de doelman van Sevilla passeren.

Uiteindelijk nam FC Barcelona in de slotfase gas terug en wisselde Valverde enkele spelers. De coach liet Iniesta met een publiekswissel naar de kant gaan. Ver daarvoor kwam FC Barcelona ook nog op 5-0. Coutinho mocht vanaf de stip binnen schieten, nadat hij vlak daarvoor in het strafschopgebied werd gevloerd.

De zege betekent voor FC Barcelona dat zij voor de dertigste keer de Copa del Rey hebben weten te bemachtigen. Tevens is het de vierde Copa del Rey op rij voor de Catalanen.

Barcelona dendert na rust door! Don Andrés met 4-0

Schitterend! Sevilla-fans geven Iniesta staande ovatie