in

‘Barcelona stopt met Audi: spelers moeten bolide inleveren’

Messi Audi Rs6

Een Audi RS6 als leaseauto, wie wil dat nou niet? Bij FC Barcelona was het sinds 2006 de gewoonste zaak van de wereld. Audi, die vanaf dat moment sponsor werd van FC Barcelona, zorgde er ieder jaar voor dat spelers als Lionel Messi en Sergio Busquets hun Audi RS6 of Audi R8 kregen. Maar daar komt komend seizoen verandering in.

Volgens de Spaanse media gaat Audi komend seizoen niet door met sponsoren van FC Barcelona en is het contract per 30 juni 2019 beëindigd. Het automerk, dat in 2015 het contract verlengde voor 2,5 miljoen euro per jaar, lijkt door herhaaldelijke overtredingen van spelers, de samenwerking te beëindigen. De selectie, die momenteel richting Japan vliegt, moet in de komende weken hun Audi inleveren.

De eerste tekenen dat de samenwerking was beëindigd was tijdens de presentatie van Frenkie de Jong. In de voorgaande jaren werd de speler tijdens zijn presentatie ook op de foto gezet voor zijn nieuwe Audi, maar dat was dit jaar niet het geval. Bovendien kwamen de spelers niet in Audi’s naar de training. Zo kwam De Jong met een Jaguar naar de training en viel Samuel Umtiti op in zijn Ferrari.

Nieuw sponsor

Inmiddels lijkt FC Barcelona een nieuw sponsor te hebben gevonden voor de auto’s. Enkele dagen geleden plaatse de club op instagram een verhaal waarin het een kleine tip gaf over een grote aankondiging.

Met de kleine tip lijkt het erop dat FC Barcelona in de komende weken de komst van het automerk Cupra gaat aankondigen. Cupra is onderdeel van Seat en is sinds 2018 als onafhankelijk merk begonnen. De modellen van Cupra zijn, anders dan de Seat, vooral gericht op snelheid en sportiviteit.

De Spaanse media verwacht dat de deal met Barcelona de grootste sponsordeal van Cupra is sinds de start van het merk. Ook de voorwaarden voor de spelers zou interessanter zijn. Cupra zou namelijk de spelers niet verplichten om met de leaseauto naar de training komen.

Video | Barcelona’s reis naar Tokio

BarcaTV

Barça TV: Een nieuw hoofdstuk in high definition