in ,

Barcelona veel te sterk voor Chelsea in finale Youth League

https://twitter.com/FCBarcelona/status/988467609917046784

FC Barcelona heeft voor de tweede keer  de UEFA Youth League weten te bemachtigen.   In het Zwitserse Nyon was FC Barcelona maandagmiddag veel  te sterk voor Chelsea in de finale  van de Champions League voor jeugdteams.  Mede door twee treffers van Alejandro Marqués won Barcelona met 3-0.

Voor de Catalanen is het de tweede keer dat zij het toernooi weten te winnen. De eerste editie, in het seizoen 2013/14, werd ook al gewonnen door de Juvenil A van FC Barcelona.  De ploeg plaatste zich vrijdag ten koste van Manchester City voor de finale van het toernooi. Toen was Barcelona in een fantastisch duel   met 5-4 te sterk.

Maar ook de andere Engelse club die bij de laatste vier zat heeft Barcelona niet kunnen verslaan.  De Catalanen kwamen tijdens de finale na een half uur al op voorsprong. Na een geweldige actie van Abel Ruiz en de daaropvolgende  voorzet kon Alejandro Marqués van dichtbij de 1-0 binnen tikken. Diezelfde Marqués zette Barcelona in de tweede helft op een nog riantere voorsprong. De spits kon profiteren van een enorme fout in de defensie.  Uiteindelijk was het Abel Ruiz die in de slotfase zelf de 3-0 tegen de touwen mocht schieten.

Barcelona B opnieuw onderuit

Samenvatting Youth League | Chelsea – FC Barcelona (0-3)