Barcelona stap dichterbij Spaanse Supercup na overwinning in Sevilla

FC Barcelona heeft zondagavond de heenwedstrijd van de Spaanse Supercup tegen Sevilla gewonnen en hebben daarmee een flinke stap gezet voor het binnen halen van de Spaanse Supercup. De Catalanen hadden aan twee momenten genoeg om het duel comfortabel met 2-0 te winnen.

Luis Enrique gaf tegen Sevilla zondag de voorkeur aan de selectie die de gehele voorbereiding samen heeft gespeeld. De nieuwkomers liet Enrique op de bank. Maar met de bekende namen had de ploeg het in de eerste helft erg moeilijk tegen het nieuwe Sevilla van trainer Sampaoli. Barcelona kreeg weinig ruimte en kwam moeilijk onder de druk uit. Toch werd Barcelona via Luis Suarez in de eerste helft het gevaarlijkst. De Uruguayaan nam de bal vanuit de draai mee en punterde zijn inzet op doelman Rico. Ook Sevilla kwam met speldenprikken, maar grote kansen kwamen er aan beide kanten niet uit.

In de tweede helft zakte Sevilla een stuk verder in. Barcelona kreeg de ruimte om er een aantal keer flitsend uit te komen. Sergio Busquets hielp een counter om zeep, omdat hij in buitenspelpositie stond en Arda Turan schoot ruim naast het doel.

Via Luis Suarez kwam Barcelona in de tweede helft uiteindelijk op voorsprong. Denis Suarez, die inviel voor de geblesseerde Iniesta, gaf een voorzet op Arda Turan. De Turk legde de bal perfect klaar voor Luis Suarez, die de bal eenvoudig binnen kon schieten. Barcelona bleef na het doelpunt domineren, maar zag naast Iniesta ook Jeremy Mathieu uitvallen met een hamstringblessure. Zij worden maandag onderzocht.

Kort voor tijd was het Munir die de bevrijdende 2-0 scoorde voor Barcelona. Messi stuurde de jonge aanvaller, na een snelle uitbraak, alleen op het doel van Sevilla af en Munir werkte de bal eenvoudig achter doelman Rico.

Barcelona wint daarmee de heenwedstrijd met 2-0 en treft Sevilla woensdag weer in Camp Nou voor de return (23.00 uur).