in

Barcelona sluit kalenderjaar af met ruime overwinning

GSM FC Barcelona

FC Barcelona heeft zaterdagmiddag het kalenderjaar met een overwinning afgesloten. In het eigen Camp Nou waren de Catalanen in de laatste wedstrijd van 2019 met 4-1 te sterk voor het Alavés van Aleix Vidal.

FC Barcelona, dat zonder Ivan Rakitic en Frenkie de Jong speelde, was vanaf de aftrap heer en meester in Camp Nou. In het eerste half uur hadden de bezoekers dan ook niets in te brengen tegen Barcelona. De ploeg van Valverde combineerde erop los en kwam na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Antoine Griezmann zag een voorzet van Suarez op de 16 meter belandden en voor de Fransman was het eenvoudig om de bal in de verre hoek raak te schieten.

Barcelona na het doelpunt iets verder in liet vooral Alavés achter de bal aanlopen. Pas een minuut voor het rustsignaal schoot Barcelona het volgende doelpunt binnen. Arturo Vidal mocht op fraaie wijze de trekker overhalen na een goede combinatie tussen Suarez, Messi en Griezmann. Het bezorgde Barcelona een 2-0 voorsprong.

Na de pauze kwam Alavés veel sterker uit de startblokken. Het zette Barcelona eerder onder druk en de defensie kwam een aantal keer goed in de problemen. Het duurde dan ook maar tien minuten voordat de bezoekers de aansluitingstreffer maakten. Pere Pons kon na een strakke voorzet de 2-1 eenvoudig binnen koppen. De middenvelder werd niet tot nauwelijks gehinderd in zijn rush naar het doel. De fase erna ontsnapte Barcelona aan de gelijkmaker, waar Alavés wel degelijk kansen toe had.

Het was uiteindelijk Lionel Messi die de wedstrijd in het slot gooide. De Argentijn schoot met een geweldig afstandsschot de 3-1 tegen de touwen. Het was voor Messi zijn 50ste doelpunt van het jaar. De enige aanvaller die nog niet gescoord had was Luis Suarez, maar hij mocht een kwartier voor tijd vanaf de stip de 4-1 maken.

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1208425135658680321

Daarmee sluit FC Barcelona het jaar 2019 met een overwinning af en blijft het tot in het nieuwe jaar de koploper in de Liga. Op 4 januari gaat de Liga verder en neemt FC Barcelona het op tegen rivaal Espanyol.

Pique vroeg fans in Camp Nou om Ramos niet te beledigen

Iliax Moriba La Maisa

La Masia-parel scoort op fenomenale wijze