in

‘Barcelona heeft Senegalese vleugelverdediger op het oog’

Wague Eupen Barcelona

FC Barcelona wil zich naast Frenkie de Jong met nog een aanstormend talent gaan versterken. De Catalanen hebben hun oog laten vallen op de Senegalese Moussa Wagué. De 19-jarige vleugelverdediger was deze zomer onderdeel van de WK-selectie en blonk in Rusland uit. Wagué speelt momenteel voor het Belgische KAS Eupen. Het technisch hart van de club is overtuigd van zijn kunsten.

FC Barcelona kreeg gedurende het WK goede rapporten over Wagué van de scouts en heeft daarmee onder meer Pep Segura en Eric Abidal weten te overtuigen. Wagué is voor Barcelona een interessante optie. De Senegalees kan zowel voorin op de vleugel als op beide vleugels in de achterhoede. Tijdens het WK speelde Wagué drie wedstrijden voor Senegal en wist tegen Japan zelfs te scoren.

Barcelona heeft hetzelfde plan met Wagué voor ogen als het enkele jaren geleden had met Marlon. De Catalanen willen de talentvolle vleugelverdediger eerst aan de selectie van Barcelona B toevoegen, maar de club wil Wagué al snel richting de A-selectie brengen. Zo moet hij Sergi Roberto verlossen van zijn back-positie. Ernesto Valverde wil Roberto komend seizoen namelijk aan het middenveld toevoegen. Wat de verdediger van KAS Eupen moet kosten is niet bekend.

 

Barcelona heeft nieuwe strategie voor De Jong en wacht af

Iniesta debuteert voor Vissel Kobe