Barcelona ruim langs Inter Miami in eerste duel op Amerikaanse grond

FC Barcelona heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de eerste oefenwedstrijd in de Verenigde Staten ruim gewonnen. In het DRV PNK Stadion werd Inter Miami met 0-6 aan de kant gezet. Andreas Christensen en Raphinha maakten hun officieuze debuut voor de club. Laatstgenoemde wist zelfs te scoren.

Xavi koos ervoor om met twee elftallen te spelen in deze oefenwedstrijd. Aan de aftrap stonden onder meer Fati, Pedri, Raphinha, Christensen en Aubameyang. Laatstgenoemde opende de score in de 19e minuut door met een lepe poging de Nederlandse doelman Nick Marsman te passeren. Het was daarna niet lang wachten op een volgende treffer. Zes minuten na de openingstreffer wist Raphinha de voorsprong te verdubbelen. Een mooi moment voor de Braziliaan, die bij zijn officieuze debuut voor de club meteen trefzeker was. Barcelona was vervolgens nog niet klaar in de eerste helft. Ansu Fati zorgde kort voor rust ook voor de 0-3.

Bij het begin van de tweede helft stonden er elf andere namen in het veld namens Barcelona. Nu was het de beurt aan onder meer Busquets, Dembele, Frenkie de Jong, Memphis en Gavi om zich te laten zien. En dat lukte bij vlagen heel aardig. Het eerste doelpunt na rust werd gemaakt door Gavi. Ook kwam er een Nederlandse doelpuntenmaker. Na een prachtige schijnbeweging zorgde Memphis voor de 0-5. Een minuut daarna bepaalde Dembele de eindstand op 0-6.

Officieel: Barcelona slaat grote slag met vastleggen Robert Lewandowski