in

Barcelona rekent eenvoudig af met Premier League-kampioen

FC Barcelona heeft ook haar tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. De Catalanen wisten in Stockholm met 4-2 te winnen van Leicester City, de kampioen van de Premier League.

FC Barcelona trad in Stockholm aan met dezelfde namen als afgelopen week tegen Celtic. Coach Luis Enrique liet alle internationals, die deze week bij de selectie aansloten, in Barcelona. De Catalanen kwamen na bijna een half uur op voorsprong tegen Leicester City. Lionel Messi bediende Munir met een geweldige pass en het talent werkte uitstekend af.

Diezelfde Lionel Messi gaf tien minuten later opnieuw een assist. Deze keer stuurde hij Suarez op het doel af, die zich met een echte Suarez actie weer vrij voor het doel speelde. Doelman Zieler was kansloos. Luis Enrique, die met Arda en Denis op het middenveld begon, zag zijn ploeg vlak voor rust op 3-0 komen. Deze keer was Luis Suarez de aangever en kon Munir zijn tweede van de avond binnen tikken.

Na de pauze schakelde Barcelona een versnelling terug en maakten Mascherano en Busquets hun eerste minuten van het seizoen. Musa, die bij Leicester City in de ploeg kwam, maakte het Barcelona vervolgens moeilijk. De voormalig speler van VVV Venlo scoorde de 3-1 vanuit een solo, even later stond de aanvaller als een spits voor het doel om zijn tweede binnen te tikken. Vlak voor het eindsignaal maakte Mujica zijn eerste treffer voor de Catalanen. Het talent schoot de 4-2 einduitslag op het scorebord.

Barcelona neemt het zaterdag in de Champions Cup op tegen Liverpool.

VIDEO | Fan springt van tribune om Messi te omhelzen

Samenvatting | FC Barcelona – Leicester City (4-2)