Barcelona profiteert in Mestalla niet van fout Real Madrid

FC Barcelona is er zondag niet in geslaagd om uit te lopen op concurrent Real Madrid. De ploeg van trainer Ernesto Valverde kwam in Mestalla niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Valencia. Daardoor is Sevilla de nieuwe koploper in de Liga.

FC Barcelona zag Real Madrid zaterdag met 1-0 verliezen van Deportivo Alavés en dus konden de Catalanen zondag tegen Valencia uitlopen op de concurrent uit Madrid. Ernesto Valverde wijzigde zijn succeselftal van afgelopen week tegen de Spurs op één positie. Thomas Vermaelen mocht in de basis beginnen, maar juist hij zorgde er na één minuut spelen al voor dat Valencia-verdediger Garay bij een hoekschop de 1-0 voor Valencia kon binnen tikken. De Belg schampte de bal bij een hoekschop, waardoor de bal bij de tweede paal voor de voeten van Garay terecht kwam.

Valencia bleef Barcelona ook na de 1-0 onder druk zetten. Ter Stegen moest zich een aantal keer strekken om Barcelona in de wedstrijd te houden. Maar naarmate de eerste helft vorderde kwam de ploeg van Ernesto Valverde steeds meer in hun spel. Het was voor Barcelona echter wel lastig om door de goed opgestelde defensie van Valencia te komen. Toch lukte dat in de eerste helft één keer. En dat was voor Lionel Messi direct raak. De Argentijn zette de aanval zelf op, combineerde met Suarez en schoot vanaf rand strafschopgebied de bal perfect in de hoek: 1-1.

Barcelona ging na de gelijkmaker op zoek naar meer. Maar het spel speelde zich vooral buiten het strafschopgebied van Valencia af. Ook in de tweede helft veranderde dat beeld niet. De thuisploeg verdedigde met man en macht en Barcelona kwam zelden door de muur in Mestalla. De ploeg van Valverde was bovendien in de eindfase enorm slordig. passes kwamen niet aan en schoten belandde niet tussen de palen.

In de slotfase probeerde Barcelona nog een doelpunt te forceren. Lionel Messi vuurde een aantal ballen op doel, maar die miste richting of kwamen uiteindelijk helemaal niet op doel. Door het gelijke spel in Mestalla neemt Sevilla de koppositie over in de Liga en heeft Barcelona evenveel punten als Atletico Madrid.

VIDEO | Messi schiet Barcelona schitterend op gelijke hoogte (1-1)

Samenvatting | Valencia – FC Barcelona (1-1)