in

Barcelona profiteert tegen Atletico niet van misstap Real Madrid

FC Barcelona heeft woensdag tijdens de topper tegen Atletico Madrid niet weten te profiteren van de misstap van Real Madrid. De ploeg van Luis Enrique kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Barcelona trad in Camp Nou aan met vrijwel de sterkste opstelling. Luis Enrique kon tegen Atletico Madrid alleen niet beschikken over Samuel Umtiti. Maar zonder Umtiti waren de Catalanen in de eerste helft de bovenliggende partij. Barcelona had het meeste balbezit, maar tot grote kansen kwam het niet. Een schot van Lionel Messi was het gevaarlijkste moment. Toch kwamen de Catalanen in de eerste helft op voorsprong. Een scherpe voorzet van Andrés Iniesta werd voor het doel binnen gekopt door Ivan Rakitic.

Na de pauze moest Barcelona al snel verder zonder Busquets. De middenvelder leek met een blessure naar de kant te gaan. Even later moest ook Messi met een liesblessure naar de kant. Barcelona bleef via schoten en kopballen van Neymar en Pique gevaarlijk, maar vanuit de counter was het Correa die 1-1 maakte. Pique lette niet op, Mascherano gleed uit en Correa kon eenvoudig de gelijkmaker binnen schuiven.

Barcelona probeerde in de slotfase nog de 2-1 te forceren, maar een schot van Iniesta ging hoog over. De misstap die Real Madrid eerder op de avond beging tegen Villarreal is daardoor zonder gevolgen.

Busquets tekent donderdag nieuw contract bij FC Barcelona

Barcelona moet Messi drie weken missen vanwege spierblessure