in

Barcelona overweegt operatie bij geblesseerde Umtiti

Umtiti-knie

Samuel Umtiti zat woensdag tijdens het Champions League-duel tussen PSV en FC Barcelona gewoon weer op de tribune zoals de afgelopen weken. De verdediger speelde afgelopen week nog tegen Atletico Madrid, maar heeft opnieuw een blessure aan zijn knie opgelopen. Barcelona overweegt de Fransman nu te opereren.

Na het duel met Atletico Madrid liep Samuel Umtiti opnieuw een knieblessure. De verdediger kwam daarom niet in actie tegen PSV. De doktoren van FC Barcelona hebben geadviseerd om de Fransman te laten opereren, maar Umtiti zelf wil dat liever niet op dit moment.

Ernesto Valverde en de technische staf van FC Barcelona maken zich veel zorgen om de knie van Umtiti. Een wedstrijd tegen Atletico Madrid zorgde ervoor dat Umtiti mogelijk weer weken uitgeschakeld is. Een operatie zal de beste oplossing zijn. Een operatie zorgt er echter wel voor dat het seizoen dan zo goed als zeker voorbij is voor de Frans international.

De 25-jarige Umtiti zou bij een eventuele operatie de rest van het seizoen missen, maar zal dan volledig hersteld zijn voor het komende seizoen. Mocht Umtiti zich niet laten opereren dan verwacht de club personele problemen in de komende maanden. FC Barcelona zal daarom een operatie stimuleren en zal bovendien in januari de transfermarkt op gaan. De club mist namelijk ook al maanden Thomas Vermaelen, die ook maar niet fit weet te worden.

Samenvatting | PSV – FC Barcelona (1-2)

Juvenil A speelt gelijk tegen PSV, maar plaatst zich voor volgende ronde Youth League