Barcelona opent seizoen en wint 51e Gamper Cup

FC Barcelona heeft het nieuwe seizoen officieel geopend in Camp Nou. De Catalanen wonnen woensdag met veel nieuwe namen de 51e Gamper Cup van Sampdoria. De ploeg van Luis Enrique won met 3-2.

FC Barcelona heeft woensdag traditioneel het nieuwe seizoen geopend met de jaarlijkse Gamper Cup. Luis Enrique kondigde vooraf aan dat al zijn spelers in actie zullen komen. Onder meer André Gomes, Samuel Umtiti en Lucas Digne debuteerden in Camp Nou.

De Catalanen maakten er in de eerste minuten direct een feest van voor 72.000 fans. Andrés Iniesta gaf een uitstekende pass op Messi, waarna de Argentijn met een omhaal Suarez bereikte. De Uruguayaan kon bij de tweede paal de bal eenvoudig binnen koppen. Na 20 minuten was het opnieuw raak. Lionel Messi kwam vrij voor het doel na een scherpe voorzet van Rakitic. Ook de Argentijn liet zijn dat hij scherp was en maakte de 2-0. Barcelona ging in een hoog tempo verder en scoorde 10 minuten later opnieuw. Messi zag zijn eerste vrije trap binnen vallen.

Sampdoria deed in de eerste helft nog wel iets terug. Na een slordige pass van Iniesta speelden de Italianen het vlak voor het doel van de Catalanen met een snelle aanval uitstekend uit. Muriel kon vlak voor het doel de trekker overhalen.

In de tweede helft liet Luis Enrique onder meer Samuel Umtiti en André Gomes debuteren. De nieuwelingen deden het echter rustig aan tijdens hun debuut. Barcelona incasseerde door een fout van Mascherano nog een treffer, waardoor het in Camp Nou 3-2 werd. Suarez, D. Suarez en Arda raakten in de tweede helft nog de lat.

Zondag nemen de Catalanen het tijdens de Spaanse Supercup op tegen Sevilla.