Barcelona ontsnapt bij Rayo dankzij twee late goals

FC Barcelona is door het oog van de naald gekropen in Vallecas. Na een slordige wedstrijd tegen een gretig Rayo Vallecano zorgden twee late goals van Dembélé en Suarez alsnog voor een 2-3 eindstand en de drie punten.

Ernesto Valverde koos voor dezelfde elf namen die Real Madrid vorige week met 5-1 versloegen. Na een rustig begin verstuurde Rakitic in de tiende minuut een prachtige lange bal richting Jordi Alba die Suarez makkelijk de 0-1 liet scoren. Voor de Uruguayaan zijn vierde goal in twee wedstrijden na de hattrick tegen Real Madrid.

Na de goal controleerde Barcelona zonder echt gevaarlijk te zijn, maar op het halfuur kwam de ploeg goed weg toen Pozo namens Rayo Vallecano net naast het doel schoot. Het bleek slechts uitstel van executie, want vijf minuten later plaatste Pozo de bal wel via de paal binnen: 1-1.

Barcelona had het moeilijk in een volgepakt en sfeervol Vallecas, maar toch was het Suarez die nog het dichtst bij een doelpunt was. Na een mooie combinatie met Rafinha plaatste hij de bal jammer genoeg op de paal. Er werd niet meer gescoord: 1-1 bij de rust.

Barcelona ging in de tweede helft meteen op zoek naar de voorsprong, maar Rafinha liet een goede mogelijkheid onbenut. Rayo Vallecano bleef een slordig Barcelona onder druk zetten en dat resulteerde net voor het uur spelen zelfs in een voorsprong. Álvaro kon de 2-1 scoren in de rebound.

Barcelona speelde inspiratieloos en kon niet meteen reageren. Piqué werd vooruit gestuurd en dat leverde enkele minuten voor het eindsignaal de gelijkmaker van Dembélé op. Piqué kopte een hoge voorzet terug en de Fransman schoot de bal mooi in de verre hoek. De goal was een klap voor Rayo dat in de blessuretijd vol onder druk gezet werd door een Barcelona dat plots opnieuw geloofde in de drie punten. Dat geloof werd werkelijkheid toen Suarez alleen gelaten werd bij de tweede paal en zowaar in de slotminuut de 2-3 eindstand nog op het bord kon zetten.

Door de overwinning blijft FC Barcelona voorlopig de koploper in de Liga. Komende week treft Barcelona in de Champions League Inter.

Samenvatting | Cultural Leonesa vs FC Barcelona (0-1)

Samenvatting | Rayo Vallecano – FC Barcelona (2-3)