in

Barcelona onderhandelt al weer met Qatar Airways over nieuw contract

FC Barcelona onderhandelt nog altijd met Qatar Airways over een nieuw contract. De club wordt al sinds 2013 door de vliegtuigmaatschappij gesponsord en kon de afgelopen zomer geen andere sponsor vinden, waardoor toch weer voor Qatar Airways wordt gekozen. Nu wil de club echter langer door met Qatar.

Qatar Airways is desondanks niet de enige kanshebber, er zijn ook andere gegadigden. Ook Amazon is een grote partij die mogelijk volgend jaar het stokje van Qatar Airways overneemt. Vooral de Amerikaanse markt is erg aantrekkelijk voor Barcelona op het moment wat betreft shirtsponsoring. Ook wordt er gekeken naar Amerikaanse bedrijven die de verbouwing van Camp Nou willen sponsoren, dit wordt gedaan samen met het bedrijf Wagner.

”We hebben niet genoeg tijd gehad om goed te onderhandelen. Daarom kozen we ervoor om het contract met één jaar te verlengen”, zei Al Baker, de directeur van Qatar Airways. ”We zijn inmiddels opnieuw in onderhandeling met Qatar Airways over een nieuwe deal voor de komende vier seizoen.” Naar verluidt wil Barcelona ruim 60 miljoen euro per jaar ontvangen van de vliegtuigmaatschappij.

 

LIVE | Barcelona presenteert Paco Alcacer in Camp Nou

VIDEO | Empire State Building woensdag verlicht in Barca-kleuren