Barcelona neemt met overwinning afscheid van Iniesta

FC Barcelona heeft zondag het seizoen in de Liga met een overwinning afgesloten. Tijdens het grote afscheid van Andrés Iniesta waren de Catalanen met 1-0 te sterk voor Real Sociedad. Daarmee is Barcelona dit seizoen 37 duel ongeslagen en verloor het  slechts één duel.

Het werd zondag in Camp Nou een feestelijke avond tijdens het grote afscheid van Andrés Iniesta. Maar de fans van FC Barcelona werden niet getrakteerd op een  galavoorstelling. Barcelona had in de eerste helft zelfs veel moeite met Real Sociedad. De bezoekers speelden zeer compact, waardoor Iniesta en zijn mannen zeer moeilijk door de defensie kwamen. Ousmane Dembélé kon een keer op doel uithalen en Ivan Rakitic kreeg in de eerste helft de grootste kans. Hij kopte net naast het doel.

Barcelona moest in de eerste helft nog even vrezen dat Ousmane Dembélé er met een ernstige blessure eraf moest. De Fransman  kon een enorme aanslag van Navas op de enkels niet ontwijken. Dembélé werd kort na rust uit voorzorg gewisseld.

Ook in de tweede helft kende het duel weinig hoogtepunten.  Barcelona  kwam zonder Messi maar weinig voor het doel van Sociedad.  Na een klein uur kwam Barcelona toch op voorsprong door de individuele klasse van Coutinho. De middenvelder krulde een bal perfect in de verre hoek en bracht Barcelona op een 1-0 voorsprong.

Na ruim tachtig minuten was het moment daar voor Andrés Iniesta. De middenvelder  werd onder een staande ovatie naar de kant gehaald door Ernesto Valverde. De aanvoerder was zichtbaar geëmotioneerd. Barcelona speelde uiteindelijk het duel uit en kreeg via de ingevallen Messi nog een aantal kleine kansen.