Barcelona neemt koppositie over van Real Madrid na monsterscore tegen Huesca

FC Barcelona kreeg deze week te horen dat het bij PSV, Inter en Tottenham Hotspur in de Champions League is ingedeeld. Voor de Catalanen een lastige opgave. Maar aan Huesca had FC Barcelona zondag ook een behoorlijk kluif. De bezoekers waren brutaal en kwamen op voorsprong. Mede door treffers van Lionel Messi wist de ploeg van Ernesto Valverde uiteindelijk toch met 8-2 te winnen.

FC Barcelona begon enorm slordig aan de wedstrijd tegen Huesca. Valverde, die één van zijn sterke opstellingen gebruikte, zag zijn ploeg na drie minuten al op een 1-0 achterstand komen. Hernández kon na een voorzet, en een teruggekopte bal, bij de tweede paal binnen tikken. Daarmee kwam de nummer acht van de Liga verrassend op voorsprong en liet het zich in het restant van de eerste helft meerdere malen brutaal voor het doel van Ter Stegen zien.

Barcelona bleef ook na de achterstand enorm slordig. De ploeg zag er vooral verdedigend heel kwetsbaar uit. De Catalanen hadden een kwartier nodig om de gelijkmaker te maken. Lionel Messi werkte de 1-1 binnen na een geweldige kapbeweging. Tien minuten later zorgde Pulido voor de tweede treffer van de Catalanen. De verdediger tikte de 2-1 achter zijn eigen doelman. Tien minuten voor rust kwam Barcelona zelfs via Luis Suarez op 3-1, maar lang kon Barcelona niet genieten van die ruime voorsprong, want twee minuten later lag de bal er aan de andere kant alweer in. Gallar kon 3-2 binnen schuiven na slecht optreden van het centrale due van Barcelona. Pique en Umtiti lieten het dekken achterwege, waardoor de aanvaller de bal achter Ter Stegen kon schuiven.

Barcelona loopt uit

Na rust was FC Barcelona absoluut niet groots, maar was het vooral Huesca dat het tempo niet meer aankon. In een razendsnel tempo kwam Barcelona kort na rust dan ook op een 4-2 en 5-2 voorsprong. Dembélé kon eindelijk van zijn snelheid gebruik maken en een counter in de verre hoek afmaken. Rakitic kon enkele minuten later vrij eenvoudig de 5-2 binnen volleren.

Messi mocht na ruim een uur spelen de 6-2 voor Barcelona tegen de touwen schieten, nadat Coutinho hem alleen op het doel af liet gaan. Valverde liet na het doelpunt van Messi onder meer Lenglet in de Liga debuteren. Het tempo ging bij Barcelona omlaag, maar de ploeg ging nog wel op jacht naar het zevende doelpunt, omdat de Catalanen dan de koppositie van Real Madrid over konden nemen.

Koppositie

Die koppositie kwam er voor Barcelona, want in de slotfase mocht Jordi Alba de 7-2 binnen schieten voor de Catalanen en in de slotfase liet Lionel Messi een hattrick schieten. Hij liet in de blessuretijd een strafschop nemen door Luis Suarez. De Uruguayaan zette daarmee de einduitslag op 8-2.