in

WINWIN

‘Barcelona nadert akkoord met Manchester City over Spaanse aanvaller’

Barcelona is achter de schermen druk aan het werk om versterkingen te halen in januari. De Catalanen hebben momenteel niet de selectie om te concurreren met Europese grootmachten, bleek afgelopen woensdag nog maar eens. Vooral voorin, onder andere door blessures, is er maar weinig stootkracht. En dus is er werk aan de winkel voor technisch directeur Mateu Alemany, die zich in de afgelopen weken bij Manchester City gemeld heeft voor Ferran Torres.

Torres is Barcelona’s prioriteit nadat Xavi de club duidelijk maakte dat hij er graag een vleugelaanvaller bij wil hebben. Barça heeft aan Manchester City kenbaar gemaakt 45 miljoen euro voor hem over te hebben, terwijl de Engelsen de waarde van de Spaanse international op 60 miljoen euro taxeren. Het verschil is volgens bronnen die dichtbij de onderhandelingen staan niet onoverkomelijk. Diezelfde bronnen voegen er aan toe dat er optimisme heerst in de Barça-kantoren. Met de speler zelf is vorige maand al een akkoord bereikt, weet Mundo Deportivo.

De deal zou met bonussen van 15 miljoen euro wel eens beklonken kunnen worden, en dus lijkt Xavi’s eerste januari-aanwinst niet ver weg meer te zijn. Guardiola heeft Torres eerder laten weten hem niet in de weg te staan bij een eventueel vertrek. De Spaanse coach wil namelijk uitsluitend rekenen op spelers die volledig op Manchester City gefocust zijn. 

Mogelijke tegenstanders Barcelona in tussenronde Europa League

FC Barcelona morst in slotfase opnieuw punten