in ,

Barcelona morst een week voor de clasico opnieuw punten

FC Barcelona heeft opnieuw dure punten verspeelt. De Catalanen kwamen zondag in San Sebastian niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Real Sociedad. Met het puntenverlies raken de Catalanen verder achterop bij Real Madrid.

Met ruim een week voor de clasico durfde Luis Enrique het aan om met zijn beste elf namen te starten tegen Real Sociedad. En dat bleek achteraf ook wel nodig. De Catalanen hadden het in Anoeta namelijk enorm lastig met het goed voetballende Sociedad. Maar beide ploegen kwamen tot weinig grote kansen in de eerste helft.

Na de pauze ging Real Sociedad vrolijk verder met het goede spel, en Barcelona kwam er nauwelijks aan te pas. Carlos Vela bracht het meeste gevaar voor de thuisploeg. Hij was ook de gene die bij de 1-0 uit de rug van Pique en Mascherano liep, maar net te kort kwam om te scoren. In de nastoot bracht Willian de thuisploeg alsnog op een verdiende voorsprong. Barcelona deed echter snel iets terug. Een aanval via Neymar kon voor het doel worden afgewerkt door Messi: 1-1.

Barcelona bleef echter de mindere van de twee ploegen. Vela bezorgde Barcelona de meeste zorgen. De aanvaller schoot op de paal en een keer op de lat, die in de nastoot door Juanmi vanuit buitenspelpositie werd binnen gekopt. De thuisploeg kreeg niet de voorsprong die het verdiend had. Zo speelt Barcelona een week voor de clasico gelijk en moet het alle zeilen bijzetten om goed voor de dag te komen tegen Real Madrid.

Neymar betrokken bij auto-ongeluk

Samenvatting | Real Sociedad – FC Barcelona (1-1)