Barcelona morst dure punten en laat Atletico terugkomen

FC Barcelona heeft donderdag de Liga weer een stuk spannender gemaakt. De Catalanen kwamen op Gran Canaria niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Las Palmas. Door het puntenverlies van Barcelona kan Atletico Madrid, de nummer twee, zondag in een onderling duel terugkomen op twee punten achterstand.

FC Barcelona  was voorafgaand aan het duel niet blij dat Barcelona slechts twee dagen rust krijgt voorafgaand aan het duel met Atletico Madrid van zondag. En dus liet Ernesto Valverde tegen Las Palmas onder meer Pique, Coutinho en Rakitic op de bank. Jordi Alba bleef zelfs achter in Barcelona.

Maar met Luis Suarez en Messi begon Barcelona vrij goed aan het duel. De Catalanen hadden het overwicht en kregen zo nu en dan kansen. Een vrije trap van Lionel Messi zorgde er voor rust voor dat Barcelona op een 1-0 voorsprong kwam.

Een belangrijk moment vlak voor rust  was cruciaal voor het duel. Doelman  Chichizola tikte de bal ver uit zijn eigen strafschopgebied met de hand aan om een ontsnapping van Luis Suarez te voorkomen. Arbiter Lahoz deed echter niets.

Na de pauze werd de thuisploeg een stuk sterker. Dat resulteerde drie minuten na rust voor de 1-1. De thuisploeg kreeg een strafschop, nadat arbiter Lahoz floot voor een vermeende handsbal van Digne.  Aanvaller Calleri schoot vanaf 11 meter de gelijkmaker raak.

Barcelona moest na de treffer met onder meer Dembélé, Coutinho en Rakitic op zoek naar de overwinning. Maar die kwam er niet meer. Las Palmas verdedigde met man en macht. De Catalanen kwamen niet meer door de gele muur van de thuisploeg heen, waardoor Barcelona twee punten verspeeld en nu nog slechts vijf punten voorsprong heeft op Atletico Madrid. Zondag treft Barcelona Atletico Madrid in het eigen Camp Nou.