Barcelona met Cillessen onderuit bij Levante

Chumi

Werk aan de winkel voor FC Barcelona in de Copa del Rey. De Catalanen hebben donderdag de heenwedstrijd in de achtste finale van de Copa del Rey met 2-1 verloren op bezoek bij Levante.

Ernesto Valverde nam donderdag de gok door Lionel Messi, Luis Suarez, Ivan Rakitic, Gerard Pique en Jordi Alba in Barcelon te laten. De coach liet nieuwkomer Murillo wel debuteren.

En met talenten als Chumi en Aleña kwam FC Barcelona na vier minuten al op een 1-0 achterstand. Erick Cabaco kon een voorzet eenvoudig achter doelman Jasper Cillessen koppen. De Nederlander was kansloos. De thuisploeg deed ook na het doelpunt niets onder voor een inspiratieloos FC Barcelona en kwam na achttien minuten zelfs op een 2-0 voorsprong. Mayoral kon Murillo eenvoudig passeren en verraste Cillessen in de verre hoek.

FC Barcelona kreeg in Valencia zelf ook de nodige kansen. Onder meer Dembélé en Malcom konden Barcelona meerdere keren van dienst zijn, maar de aanval faalde tegen Levante. Vijf minuten voor tijd kreeg FC Barcelona toch het verdiende doelpunt. Denis Suarez werd, na een goede solo, naar de grond gewerkt en Coutinho kon vanaf de stip 2-1 binnen schieten. Daarmee heeft FC Barcelona het gewilde uitdoelpunt voor de return van volgende week in Camp Nou.