Barcelona maakt geen fout en wint eenvoudig van Las Palmas

FC Barcelona heeft de druk bij Real Madrid weer opgevoerd. De Catalanen wonnen zaterdagmiddag met grote cijfers van Las Palmas. Mede dankzij twee treffers van Luis Suarez won Barcelona met 5-0. Zondag speelt de nummer één, Real Madrid, tegen nummer twee Sevilla.

Barcelona had zaterdag in eigen huis geen kind aan aan het zeer zwakke Las Palmas. Luis Enrique liet voor dat duel onder meer Pique en Roberto op de tribune, Neymar begon op de bank. Maar ook met veel andere namen kwam Barcelona al vroeg op voorsprong.
Na veertien minuten kon Gomes een vrij staande Suarez voor het doel bereiken. De Uruguayaan schoot de 1-0 feilloos in de korte hoek. Ook na de treffer bleef Barcelona domineren. Messi miste één op één met doelman Varas. En Rafinha schoot een bal net voorlangs.

Ook na de pauze bleef Barcelona domineren in Camp Nou. Na een fout van Varas kon Messi vijf minuten na de pauze alweer profiteren. Hij tikte 2-0 binnen. Vanaf dat moment ging het snel in Barcelona. Suarez schoot vijf minuten later 3-0 achter Varas en weer twee minuten later was het Arda die 4-0 op het scorebord zette. De aanvaller profiteerde van een gemiste kans van Luis Suarez.

Een kleine tien minuten voor tijd bracht Aleix Vidal de stand op 5-0. De verdediger zette de aanval helemaal zelf op en kreeg hem uiteindelijk in de 16 meter terug van Alcacer. De verdediger passeerde doelman Varas in de verre hoek.

Door de overwinning van Barcelona op Las Palmas is de achterstand op Real Madrid twee punten. De koploper neemt het zondag op tegen Sevilla, de nummer twee van de Liga. Bij een overwinning van de Madrilenen is het verschil weer vijf punten.