Barcelona laat niets heel van Real Madrid in 238ste Clasico

Suarez-Clasico

FC Barcelona heeft de 238ste clasico weten te winnen. De Catalanen, die het in een vol Camp Nou zonder Lionel Messi moesten doen, waren met maar liefst 5-1 te sterk voor Real Madrid. Messi’s buurman, Luis Suarez, werd de grote man aan Catalaanse zijde.

FC Barcelona kwam in een kolkend Camp Nou al na tien minuten op voorsprong tegen de Madrilenen. Philippe Coutinho kon voor het doel eenvoudig binnen schieten, na een goede voorzet van jordi Alba. Na een klein half uur was de vleugelverdediger opnieuw betrokken bij een doelpunt van FC Barcelona. Bij een voorzet van Alba werd Suárez naar de grond gewerkt door verdediger Varane. De Catalanen kregen een strafschop, nadat de VAR het incident bekeek. Luis Suárez schoot zelf de 2-0 vanaf de stip raak.

Echter maakte Real Madrid na vijf minuten spelen in de tweede helft er weer een wedstrijd van in Camp Nou. Na balverlies van Luis Suárez kwamen de Madrilenen er razendsnel uit via de counter en was het uiteindelijk Marcelo die bij de tweede paal de bal achter doelman Ter Stegen kon schieten.

Barcelona raakte in de fase de controle kwijt, waardoor de Madrilenen verschillende kansen kregen via Benzema en Bale. Een kwartier voor tijd besliste Barcelona toch het duel in hun voordeel. Het werd uiteindelijk de middag van Luis Suarez. De Uruguayaan maakte met een geweldige kopbal de 3-1 voor FC Barcelona. Real Madrid geloofde vanaf dat moment niet meer in de overwinning en Luis Suarez kon vervolgens, na een fout in de defensie bij Madrid, de 4-1 maken voor Barcelona. De Uruguayaan stiftte de bal prachtig over doelman Courtois heen.

Uiteindelijk werd het tijdens de 238ste clasico ook nog 5-1 voor Barcelona. De ingevallen Dembélé passeerde zijn directe tegenstander Nacho eenvoudig en hield vervolgens het overzicht. Bij de tweede paal kon de ook ingevallen Vidal binnen koppen. Door de overwinning blijft FC Barcelona de koploper in de Liga en is de voorsprong op concurrent Real Madrid inmiddels zeven punten.