Barcelona koploper na moeizame overwinning in Praag

FC Barcelona heeft woensdag de koppositie overgenomen in Groep F van de Champions League. De ploeg van Ernesto Valverde was in Praag met 2-1 te sterk voor Slavia Praag.

Bij FC Barcelona startte Frenkie de Jong opnieuw in de basis en stond het aanvalstrio ‘MSG’, dat afgelopen weekend nog op dreef was, weer in de voorhoede. En Barcelona kwam in Praag al vroeg op voorsprong. De defensie van Praag stond na drie minuten spelen niet goed opgesteld, waardoor Arthur Messi eenvoudig kon bedienen. De Argentijn kon in het strafschopgebied eenvoudig de bal in de verre hoek plaatsen en 0-1 binnen schieten.

Na de voorsprong van Barcelona drong Slavia Praag zo nu en dan brutaal aan. Ter Stegen moest zich een aantal keer strekken om de bal buiten zijn doel te houden. Barcelona kreeg via Frenkie de Jong nog een grote kans, maar hij stuitte op de doelman.

Na de pauze zakte Barcelona verder in en speelde het bij vlagen erg matig. De aansluitingstreffer van de thuisploeg was dan ook geen verrassing. De Catalanen stonden de schutteren in de defensie en Boril kon na 50 minuten spelen de 1-1 binnen schieten. Ter Stegen was deze keer wel geklopt.

Lang kon Slavia niet van de gelijkmaker genieten, want aan de andere leek Luis Suarez zijn eerste uitdoelpunt in ruim vier jaar te maken in de Champions League, maar zijn inzet werd door Olayinka van richting veranderd, waardoor de speler van Slavia de 2-1 van Barcelona op zijn naam kreeg.

In de slotfase was Slavia Praag op zoek naar een verdiend punt en wilde Barcelona in de counter verder uitlopen. Beide ploegen werden echter slordig, waardoor er geen doelpunt meer kwam voor beide ploegen. Daarmee wint Barcelona met 2-1 en gaat het aan de leiding in groep F van de Champions League.