Barcelona komt dankzij Paulinho met de schrik vrij tegen Getafe

FC Barcelona heeft zaterdag opnieuw een overwinning mogen bijschrijven. De Catalanen wisten in de absolute slotfase van het duel met Getafe de 2-1 over de streep te trekken. Het was aanwinst Paulinho die Barcelona aan de late overwinning hielp.

Barcelona begon enkele dagen na de zware wedstrijd in de Champions League alweer in actie komen tegen Getafe. Coach Valverde koos in Madrid voor vrijwel de zelfde namen. Op een slecht bespeelbaar veld hadden de Catalanen het tegen Getafe dan ook erg moeilijk. Het feit dat Dembélé met een hamstringblessure uitviel hielp Barcelona ook niet echt mee in de eerste helft.

Beide ploegen kregen in de eerste helft ook maar weinig kansen. Het was de thuisploeg die uiteindelijk op een 1-0 voorsprong kwam vlak voor rust. Gaku Shibasaki raakte bal op de rand van het strafschopgebied geweldig en volleerde de bal strak in de kruising.

Na de pauze wisselde Valverde Iniesta voor Denis. Met de aanvallend ingestelde middenvelder kreeg Barcelona meer kansen. Na een uur spelen was het ook Denis die Barcelona terug in de wedstrijd bracht. Een schot vanaf elf meter kwam in de kruising terecht. Doelman Guaita was kansloos.

Met de komst van Paulinho werd Barcelona op het middenveld ook fysiek een stuk sterker. Toch was het in de counter oppassen voor Getafe, maar echt grote kansen kregen beide ploegen niet. Kort voor tijd is het toch Barcelona dat de overwinning naar zich toe trok. Messi stuurde Pauinho diep en de sterke Braziliaan schoot vanuit de draai hard in de verre hoek: 1-2.

Met de overwinning op Getafe blijft FC Barcelona de koploper in de Liga. De ploeg van Ernesto Valverde is nog ongeslagen.

Isco: ”Spelen bij Barcelona? Nooit van mijn leven”

Samenvatting | Getafe – FC Barcelona (1-2)