in

Barcelona kan in San Mamés grote stap zetten richting 26e landstitel

FC Barcelona kan vanavond goede zaken doen in de competitie. De grootste concurrenten in de strijd om de landstitel stonden gistermiddag tegenover elkaar in de Madrileense derby. Op bezoek bij Atlético Madrid wist Real Madrid met 1-3 te winnen. Dat betekent dat Barcelona een grote stap kan zetten op weg naar de 26e landstitel in de clubgeschiedenis. Dan moet er vanavond wel gewonnen worden op bezoek bij Athletic Bilbao.

Athletic Bilbao behoorde tot een aantal seizoenen geleden nog tot een van de uitdagers van FC Barcelona en Real Madrid. Dit seizoen vinden de Basken zich echter terug op een teleurstellende 13e plaats. Van de 22 gespeelde competitiewedstrijden wist Bilbao er slechts vijf om te zetten in een overwinning. Het aantal gelijke spelen staat bovendien al op elf. Het verschil met de nummer laatst, Huesca, is niet meer dan tien punten. Een overwinning op Barcelona is dan ook broodnodig.

Onderlinge historie

Gelukkig voor Bilbao wordt de wedstrijd vanavond gespeeld in het eigen San Mamés. De ploeg is inmiddels zes wedstrijden op rij ongeslagen in eigen huis. Dat geldt echter niet voor de onderlinge ontmoetingen met Barcelona. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen, die plaatsvond in september 2018, eindigde nog in een 1-1 gelijkspel. Het was de eerste keer dat Bilbao een punt wist af te snoepen van Barcelona sinds december 2013. Het was tevens ook de eerste keer in zeven wedstrijden dat Los Leones een doelpunt wisten te maken tegen de Catalaanse ploeg.

De laatste onderlinge ontmoeting in San Mamés werd gespeeld op 28 oktober 2017. De wedstrijd eindigde in een 0-2 overwinning. Lionel Messi en Paulinho bezorgden de Catalanen destijds de overwinning. Bekijk hieronder nog eens hoe dat ging!

De selectie: Dembélé keert terug!

De wedstrijdselectie kent ten opzichte van de Clásico van afgelopen woensdag enkele nieuwe namen. Zo keert Ousmane Dembélé terug na een blessure. Todibo en Samper zijn vanwege tactische redenen buiten de selectie gelaten. Arthur, Rafinha, Cillessen en Umtiti kampen met blessures, terwijl Jordi Alba een schorsing van een wedstrijd moet uitzitten.

Arthur

Barcelona mist spelmaker in belangrijke maand

Rakitic

Inspiratieloos Barcelona stuit op stug Athletic