Barcelona in doelpuntrijke oefenwedstrijd onderuit tegen Arsenal

FC Barcelona heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. De Catalanen gingen in de nacht van woensdag op donderdag in een doelpuntrijk duel onderuit tegen Arsenal: 5-3. Desondanks was het een leerzaam moment voor trainer Xavi en zijn mannen.

Eigenlijk zou Barcelona een paar dagen geleden al aantreden tegen Juventus. Die wedstrijd ging niet door vanwege de uitbraak van een virus binnen de selectie, waardoor veel spelers last hadden van maagproblemen. De meesten van hen waren snel hersteld en dus kon er gewoon geoefend worden tegen Arsenal, dat wel al een aantal wedstrijden in de benen had. Xavi koos ervoor om met aanwinsten Oriol Romeu en İlkay Gündoğan te starten. Ook Amerikaan Sergiño Dest kreeg een plekje in de basis. In eigen land maakte hij zijn rentree bij Barcelona na een uitleenbeurt aan AC Milan.

Barcelona begon uitstekend aan de wedstrijd, want al in de zevende minuut opende Robert Lewandowski de score. Arsenal kreeg snel een opgelegde kans om de stand weer gelijk te trekken vanaf elf meter. Bukayo Saka ging achter de bal staan, maar zijn inzet verdween naast. Kort daarna was het alsnog raak voor de talentvolle aanvaller: 1-1. Na iets meer dan een half uur spelen bracht Raphinha de Catalanen opnieuw op voorsprong. Op slag van rust wist Kai Havertz de stand toch weer gelijk te trekken.

Xavi bracht voor de tweede helft een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Ook hierin zat genoeg kwaliteit, want onder meer Frenkie de Jong, Jules Kounde, Ousmane Dembele en Ansu Fati maakten hun opwachting. Zij konden niet voorkomen dat Arsenal via Leandro Trossard voor het eerst de leiding nam. De Belg leek de wedstrijd tien minuten voor tijd in het slot te gooien door ook de 4-2 te maken. Dankzij een doelpunt van Ferran Torres in de 88e minuut werd het nog even spannend, maar een minuut later bepaalde Fabio Vieira de eindstand op 5-3.