Barcelona houdt met weinig overschot de punten thuis tegen Getafe

Een week na de felbevochten overwinning op Real Betis is Barcelona, met Frenkie De Jong 90 minuten op het veld, er wederom in geslaagd om een zuinige 2-1 overwinning te boeken tegen seizoensrevelatie Getafe.

Ondanks dat Barça met een creatief middenveld startte, bestaande uit Arthur, Busquets en De Jong, slaagde het er niet in om vele kansen af te dwingen tegen een goed georganiseerd Getafe. Pas na een kwartier voetballen stak het team van Setién voor de eerste keer de neus aan het venster: Busquets bracht met een fraaie verre bal Messi alleen voor de doelman, maar de Argentijnse superster kon Soria niet verschalken met zijn lobje.

Niet veel later moest Barcelona een domper verwerken aangezien Jordi Alba door een spierblessure de wedstrijd moest staken. Vervolgens was Getafe verschillende keren dicht bij de openingstreffer. Eerst voorkwam Umtiti met een goede intervenie dat Molina kon scoren en uit de hoekschop die volgde werd een doelpunt van Nyom, na ingrijpen van de VAR, terecht afgekeurd omwille van een voorafgaande overtreding van de Getafe verdediger. Deze waarschuwingen waren voor Barcelona het sein om een versnelling hoger te schakelen, dit resulteerde in 2 doelpunten.

Na 33 minuten spelen kon Griezmann, na een mooie assist van Messi, met een opwippertje Soria verschalken. (Het betekende tevens Messi’s zesde assist in de laatste drie wedstrijden.) 5 minuten later kon Sergi Roberto na mooi samenspel de 2-0 op het bord schieten. Op slag van rust wist Soria met een fenomenale parade Messi nog van de 3-0 te houden. Getafe was duidelijk aangeslagen en leek in het eerste kwartier van de tweede helft niet meer in een terugkeer te geloven.

De bezoekers kregen echter nieuwe hoop nadat de ingevallen Angel iets voorbij het uur de aansluitingstreffer prachtig binnen volleerde. Getafe kreeg de indruk dat er meer in zat en kreeg even later een enorme mogelijkheid op de 2-2.
ter Stegen wist echter met een katachtige redding Angel het scoren te beletten.
Op de tegenaanval leek Griezmann de wedstrijd op slot te doen, maar eerst trapte hij, na een goede individuele actie van Ansu Fati, van dichtbij wild over. En na een knappe steekbal van Messi besloot Griezmann zwak voorlangs.

In het slot van de wedstrijd begon Barcelona slordiger te spelen waardoor Getafe tot de laatste seconde in een punt bleef geloven, maar de gelijkmaker kwam er uiteindelijk niet meer. Dankzij deze moeizame overwinning komt Barcelona op gelijke hoogte met Real Madrid dat zondag Celta de Vigo bekampt.