Barcelona herstelt zich in tweede helft tegen Betis en wint ruim

FC Barcelona heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De Catalanen zagen dit weekend concurrenten Atletico Madrid en Valencia punten morsen en dus kon FC Barcelona verder uitlopen.  In een zeer strategisch duel wist FC Barcelona pas in de tweede helft Real Betis over de knie te krijgen. Mede door doelpunten van Messi en Suarez werd het 5-0.

Barcelona kende in Sevilla een zeer moeizame eerste helft tegen Real Betis. De thuisploeg had de organisatie goed voor elkaar en stond achterin als een huis. Barcelona kwam niet heel veel verder dan de afstandsschoten van Busquets en Rakitic .  Betis probeerde met man en macht, en hier en daar een harde overtreding, Barcelona uit hun spel te halen. In een  eerste helft waarin Ernesto Valverde vooral tactisch gezien enorm druk met aanwijzingen, moest Barcelona bovendien een enorme tegenvaller zien te verwerken. Valverde zag namelijk Thomas Vermaelen met een spierblessure uitvallen en lijkt de komende weken uitgeschakeld.

In de tweede helft had Ernesto Valverde zijn elftal beter gepositioneerd.  Real Betis leek na alle inspanningen in de eerste helft te zijn moegestreden. Na ruim tien minuten  in de tweede helft kwam Barcelona op voorsprong. Het was Luis Suarez die Rakitic alleen naar het doel stuurde. De Kroaat ronde het eenvoudig af.

Vanaf dat moment ging het snel in Sevilla. Barcelona schakelde een versnelling op en vijf minuten later was het al 2-0.  Deze keer was het Lionel Messi die eenvoudig binnen schoot. Barcelona gooide vijf minuten later het duel definitief in het slot toen Luis Suarez met een geweldige volley 3-0 tegen de touwen ramde.

Real Betis zat er op dat moment al doorheen. Barcelona scoorde in de slotfase nog twee keer. Tien minuten voor tijd was het Suarez die deze keer Messi alleen op het doel af stuurde. De Argentijn  plaatste eenvoudig de bal in de hoek: 4-0.  Een minuut voor tijd waren de rollen omgekeerd en bediende Messi Suarez voor het doel. De Uruguayaan zette de einduitslag van 5-0 op het scorebord.

Barcelona  heeft met de overwinning inmiddels  elf punten voorsprong op Atletico Madrid. Ernesto Valverde kan zich komende week richten op de lastige thuiswedstrijd tegen Espanyol in de Copa del Rey.