in ,

Barcelona heeft met Portugese sensatie eerste aankoop binnen

FC Barcelona lijkt in de komende uren voor het eerst deze transferperiode toe te gaan slaan op de transfermarkt. De Spaanse sportkrant Sport meldt donderdag dat de club een akkoord heeft bereikt met Nélson Semedo, de vleugelverdediger van Benfica. 

De razendsnelle verdediger tekent volgens de krant een contract voor vijf seizoenen bij FC Barcelona. De Catalanen moeten nog wel een akkoord bereiken met Benfica, maar Barcelona lijkt zo’n 30 miljoen euro te gaan betalen + 5 miljoen euro aan variabelen.

De 23-jarige Semedo was deze zomer al in beeld bij Barcelona. De Catalanen wilden echter Hector Bellerin naar Camp Nou terug halen, maar nadat de club nogmaals te horen kreeg dat de verdediger van Arsenal niet te koop was schakelde Barcelona over. Robert Fernandez, de technisch secretaris van Barcelona, vloog donderdagochtend naar Portugal. Sport verwacht dat beide partijen er in de komende uren uit zullen komen.

Update: 13-07-2017, 21.15 uur:

FC Barcelona heeft via officiële kanalen bekend gemaakt dat zij een akkoord hebben bereikt met Benfica over de transfer van Nélson Semedo (23). De vleugelverdediger reist naar Barcelona af om daar vrijdag de medische keuring af te leggen.

Barça-sterren aanwezig bij presentatie Rakuten

Wie is Nélson Semedo?