Barcelona heeft geen kind aan Espanyol in derby van Barcelona

Espanyol wist de laatste vijftien keer de derby van Barcelona niet te winnen. Ook zaterdagavond lukte dat de club uit Barcelona niet. Grote broer FC Barcelona was namelijk met 3-0 te sterk.

FC Barcelona moest na de overwinning van Real Madrid zaterdagavond zelf winnen om in het spoor te blijven van de Madrilenen. In de stadsderby van Barcelona dicteerde de ploeg van Luis Enrique volledig. In sommige delen van de eerste helft had Barcelona zelf een balbezit percentage van ruim 70%. Gek genoeg creëerde Barcelona weinig kansen in de zwaar bevochten eerste helft. Schoten van Rakitic en Lionel Messi zorgden voor het grootste gevaar. Beide kansen gingen een meter naast het doel.

In de tweede helft bleef Barcelona het betere van het spel houden en ging Espanyol bij vlagen nog harder de duels in. Barcelona kwam na een zeer slechte terugspeelbal van Jurado snel op een 1-0 voorsprong in de tweede helft. Luis Suarez reageerde het snelst en kon eenvoudig 1-0 binnen schieten voor Barcelona. Toch kwamen Messi, Suarez en Neymar in El Prat maar moeilijk door de defensie van Espanyol.

Echt grote kansen kregen beide ploegen dan ook niet. Een kwartier voor tijd kreeg Barcelona toch de bevrijdende 2-0 voorsprong. Espanyol gaf meer ruimte weg en Rakitic werd het eindstation na een solo van Messi. De Kroaat kon zachtjes in de verre hoek binnen schieten. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd mocht Luis Suarez zijn tweede binnen schieten. Verdediger Aaron liet werkte de bal verkeerd weg en Suarez kon direct profiteren. Met de 3-0 overwinning blijft FC Barcelona voorlopig in het spoor van koploper Real Madrid, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld.

Samenvatting | FC Barcelona Legends – Real Madrid Leyendas (3-2)