Barcelona geeft voorsprong in slotfase weg tegen de Spurs

FC Barcelona heeft de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League niet weten te winnen. In het eigen Camp Nou werd het 1-1 tegen Tottenham Hotspur.

Ousmane Dembélé was afgelopen week de meest besproken man van FC Barcelona. De aanvaller was zondag ruim twee uur te laat voor een training, maar stond dinsdag in de Champions League gewoon in de basis. Onder meer Lionel Messi, Sergio Busquets, Pique en Alba zaten op de bank.

Maar ook met de B-keuze van Valverde hield Barcelona zich, mede door een geweldig presterende Jasper Cillessen, aardig overeind in het eigen Camp Nou. Grote kansen kregen beide ploegen in de eerste helft niet. Coutinho mikte vlak voor rust op de paal en Rakitic zag zijn afstandsschot gekeerd worden. Maar Barcelona kwam wel op voorsprong. Na een hoekschop in de zevende minuut van de Spurs, was het Ousmane Dembélé die razendsnel de bal afpakte van Walker-Peters en tien seconde later de 1-0 binnen werkte.

In de tweede helft waren de bezoekers uit Engeland de betere van de twee ploegen. Het speelde bij vlagen leuk voetbal, maar het moest ook, want de andere wedstrijd sprak in het nadeel van de Spurs. De Engelsen hadden aan één doelpunt genoeg voor plaatsing voor de knockout-fase. Barcelona liet zich in de tweede helft een aantal keer zien. Coutinho mikte opnieuw een bal op de paal en Dembélé schoot rakelings naast het doel. Maar veel meer dan dat was het niet.

Tottenham sterker en sterker

Het was echter Tottenham dat tot de slotfase op zoek ging naar een treffer. Een geweldig keepende Jasper Cilllessen hield Barcelona heel lang op de been. De Nederlander redde een aantal keer geweldig op inzetten van Kane en Eriksen. Maar vijf minuten voor tijd was het Lucas Moura die Cillessen toch klopte tijdens een flitsende aanval: 1-1.

Barcelona blijft ondanks het gelijke spel in Camp Nou de groepswinnaar. De Catalanen zullen vanaf februari verdergaan in het miljardenbal. Komend weekend is Levante de tegenstander voor Barcelona.

Steve Nash: ”Messi is de beste speler ooit”

Samenvatting | FC Barcelona – Tottenham Hotspur (1-1)