in ,

Door Barcelona gecontroleerde Take Kubo scoort en wint van Iniesta

FC Barcelona zag enkele seizoenen geleden vanwege de FIFA-sanctie Takefusa Kubo vertrekken naar zijn geboorteland Japan. De parel van La Masia mocht op 15-jarige leeftijd zijn debuut maken voor FC Tokyo. Afgelopen weekend wist het grote Japanse talent Andrés iniesta’s Vissel Kobe te verslaan.

Take Kubo moest op 14-jarige leeftijd FC Barcelona verlaten vanwege de sanctie die Barcelona kreeg voor het aantrekken van voetballers op te jonge leeftijd. Kubo werd geschorst en ging uiteindelijk voor zijn ontwikkeling terug naar Japan. Een jaar later debuteerde Kubo op 15-jarige leeftijd voor FC Tokyo. Maar het grote talent maakte deze zomer op 17-jarige leeftijd de overstap van FC Tokyo naar Yokohama F. Marinos om meer speelminuten te krijgen. Met die club speelde hij afgelopen weekend tegen het Vissel Kobe van Andrés Iniesta. De Marinos wonnen met 2-0 en Kubo maakte de eerste treffer voor de nummer 15 van de J-League.

Kobe wordt al enkele jaren door Barcelona in de gaten gehouden. Scouts van de Catalaanse club hebben nauw contact met de familie en bekijken iedere wedstrijd van het grote talent. Barcelona hoopt en verwacht dan ook dat Kubo over enkele maanden als hij 18 jaar wordt weer terugkeert naar Barcelona. De club heeft echter één obstakel na zijn transfer. City Football Group, waar Manchester City onder valt, is ook aandeelhouder van Yokohama F. Marinos. FC Barcelona moet er dus voor waken dat Kubo over een jaar niet naar Manchester City vertrekt.

Neymar brengt bezoek aan trainingscomplex Barcelona

Samper

Samper blijft bij Barcelona en krijgt rugnummer 16