in ,

‘Barcelona gaat in de zomer voor Cancelo’

Barcelona speelt op dit moment met Sergi Roberto als rechtsback, maar dat gaat in de zomer veranderen. De club wil dan Joao Cancelo van Valencia overnemen. Barcelona is niet alleen in de strijd voor de speler die 30 miljoen euro moet kosten, ook Chelsea en Bayern München willen de Portugees.

Omdat Cancelo ook door andere clubs nadrukkelijk in de gaten wordt gehouden, richten de Catalanen zich niet alleen op de verdediger van Valencia. Er wordt ook gekeken naar Victor Moses van Chelsea en Cedric Soares van Southampton en zelfs Srna wordt genoemd. Barcelona had een paar jaar geleden ook al interesse in Cedric, maar de club koos toen voor Aleix Vidal.

Andere opties voor deze positie zijn Djibril Sidibé van AS Monaco, Bruno Peres van AS Roma en de minder bekende Mario Fernandes van CSKA Moskou. Barcelona ziet Cancelo nog altijd als de beste optie, omdat hij al ervaring heeft in de Spaanse competitie en volgens scouts de meeste potentie heeft van alle bovenstaande spelers.

Barcelona zou graag Cancelo al in de winter halen, maar dit wil de speler zelf niet en de club heeft het geld er ook niet voor. Valencia zit momenteel in grote financiële problemen en Cancelo wil de club helpen daaruit te komen. De Spaanse verwacht dat Cancelo zijn contract gaat verlengen bij Valencia. Echter blijft de ontsnappingsclausule van 50 miljoen euro staan en zal Valencia akkoord gaan als Barcelona de juiste prijs betaalt.

Gelekt! Mogelijke shirt FC Barcelona voor seizoen 2017/18

Barcelona verlengt met el pistolero en hoopt nu ook op Messi