in ,

Barcelona Femení wint weer en loopt opnieuw uit op Atletico Madrid

FC Barcelona Femení blijft maar domineren in de Spaanse competitie. De ploeg van trainer Lluis Cortes was zondagmiddag in het Estadi Johan Cruyff met 3-0 te sterk voor Real Betis.

De Catalaanse vrouwen maakten het verschil al in de eerste helft. Na acht minuten spelen kwam de thuisploeg al op een 1-0 voorsprong door een treffer van Alexia Putellas. In de 32e minuut kreeg de koploper van de Spaanse competitie een uitgelegen kans om de voorsprong te verdubbelen vanuit een strafschop. Jennifer Hermoso bleef ijzigkalm en met een bekeken schot wist zij te scoren. De definiteve beslissing liet niet lang op zich wachten. Een paar minuten later ging de bal opnieuw op de stip na een handsbal van een speelster van Real Betis. Ditmaal maakte Mariona Caldentey geen fout vanaf elf meter.

Na de rust werd er niet meer gescoord in het goed gevulde Estadi Johan Cruyff. FC Barcelona Femení bleef de bovenliggende partij en kreeg ook zeker wat kansen. Maar de bal verdween niet meer in het vijandelijke doel. Lieke Martens begon op de bank, maar de Nederlandse aanvalster kwam na een uur spelen in het veld. Ze liet een aantal fraaie acties zien, maar dat leidde tot niets.

FC Barcelona Femení blijft geweldig presteren in de competite. De 3-0 overwinning tegen Real Betis betekent de achtste zege op rij! De Catalanen blijven de trotse koploper en lopen zelfs uit op achtervolger Atletico Madrid Femenino. De regerend landskampioen kwam tegen Athletic Club niet verder dan 2-2.