in ,

Barcelona Femení steviger aan kop na zege in Valencia

FC Barcelona Femení heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de competitie. De Catalaanse vrouwen wonnen zelf met 0-4 bij Valencia, waardoor ze twee punten uitliepen op concurrent Atletico Madrid.

FC Barcelona Femení begon uitstekend aan de wedstrijd. Al in de 12e minuut was het Jennifer Hermoso die de score wist te openen. Vlak voor de rust liepen de gasten verder weg bij Valencia. Alexia Putellas wist het net te vinden, waardoor het halverwege 0-2 stond.

Na de rust ging het lange tijd gelijk op, maar Barcelona wist de voorsprong van twee doelpunten te behouden. Aan alle onzekerheid kwam twintig minuten voor tijd een einde. Putellas was opnieuw trefzeker en met haar tweede treffer van de middag gooide ze de wedstrijd in het slot. Een aantal minuten later was het opnieuw raak. Mariona Caldentey bepaalde de eindstand op 0-4.

FC Barcelona Femení is al wekenlang in topvorm. De ploeg staat bovenaan in de competitie en die positie lijkt het voorlopig ook niet weg te geven. Regerend kampioen Atletico Madrid Femenino staat tweede en voor deze speelronde was het verschil slechts één punt. Maar de ploeg uit de hoofdstad van Spanje kwam zaterdagmiddag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Real Betis.

Pech voor Barcelona: Dembélé maanden uitgeschakeld

Messi bezorgt Barcelona 1-0 overwining