Barcelona Femení ook met speels gemak langs Sevilla

Er staat nog altijd geen maat op Barcelona Femení. De koploper van de Liga Iberdrola was afgelopen zaterdag overduidelijk te sterk voor Sevilla: 6-0. Na negen wedstrijden hebben de Catalanen nog geen punt laten liggen.

Zoals wel vaker dit seizoen kwam Barcelona Femení uitstekend uit de startblokken. In de elfde minuut opende Alexia Putellas de score met een kopbal. Niet lang daarna werd de voorsprong verdubbeld door Jennifer Hermoso via een penalty. De Spaanse bleef heel kalm en plaatste de bal keurig in de hoek. Caroline Graham Hansen zorgde met een rake kopbal op slag van rust voor de beslissing: 3-0.

Het werd voor Sevilla alleen maar lastiger na een rode kaart voor Teresa Merida wegens een handsbal op de doellijn. De penalty die volgde werd gemist door Mariona Caldentey. Maar er kwamen alsnog meer doelpunten. Met nog een kwart wedstrijd te gaan zorgde Asisat Oshoala voor de 4-0. Niet lang daarna stond Aitana Bonmatí op. Zij scoorde in zowel de 73e als de 75e minuut. Met deze doelpunten zorgde ze voor een 6-0 eindstand.

Lieke Martens stond in de basis en ze deed de hele wedstrijd mee.