in ,

Barcelona Femení met overtuigende cijfers langs Levante

FC Barcelona Femení blijft maar winnen. De ploeg van trainer Lluis Cortes won zondagmiddag in het Estadi Johan Cruyff met 5-0 van Levante. De Catalanen gaan nu alleen aan kop in de competitie.

De machine van Barcelona Femení draait de laatste tijd op volle toeren. Het elftal won vijf competitiewedstrijden op rij en plaatste zich voor de kwartfinale van de UEFA Women’s Champions League door Juventus en FC Minsk te verslaan. De verwachtingen waren dan hoog gespannen voor het thuisduel met Levante. De Catalanen moesten echter even op gang komen. Vijf minuten voor rust werd de score geopend door Caroline Hansen. Een paar minuten later kreeg de thuisploeg met een penalty dé kans op het verdubbelen van de voorsprong. Alexia Putellas maakte geen fout vanaf elf meter en zo zorgde zij voor een 2-0 ruststand.

Ook na de rust duurde het lang voordat Barcelona Femení op stoom kwam. De 2-0 voorsprong stond vijf minuten voor tijd nog op het scorebord. Jennifer Hermoso besliste de wedstrijd in de 87e minuut met de derde treffer van de middag. De ervaren Spaanse speelster was twee minuten later opnieuw trefzeker. In de absolute slotfase sloeg Kheira Hamraoui nog toe en zo bepaalde zij de eindstand op 5-0.

FC Barcelona Femení gaat door de 5-0 overwinning alleen aan kop in de competitie. Deportivo had tot aan de afgelopen speelronde evenveel punten, maar zij gingen zondagmiddag met 4-1 onderuit bij Atletico Madrid.