Barcelona Femení blijft foutloos in groepsfase Champions League

Voor Barcelona Femení verloopt de groepsfase van de Champions League vooralsnog uitstekend. De ploeg van trainer Jonatan Giraldez wist woensdagavond ook de derde groepswedstrijd winnend af te sluiten. Het Duitse Hoffenheim werd met overtuigende cijfers aan de kant gezet: 4-0!

Met Lieke Martens in de basis kende de Catalaanse ploeg een uitstekende start van de wedstrijd. Al in de vijfde minuut werd het 1-0 door een rake kopbal van Jennifer Hermoso. Nog voor het verstrijken van het eerste kwart werd de voorsprong verdubbeld door Alexia Putellas. En daar bleef het niet bij voor de captain. Met haar tweede treffer van de wedstrijd haalde ze de spanning al weg voor het rustsignaal: 3-0.

In de tweede helft kwam er nog één treffer bij. Met nog een kwartier op de klok zorgde Marta Torrejon voor de 4-0 en dus een mooi slotakkoord. Na negentig minuten spelen was de derde zege in de groepsfase binnen. Eerder werden Arsenal en HB Køge al verslagen.