Barcelona en Manchester City spelen gelijk in benefietwedstrijd

De benefietwedstrijd tussen FC Barcelona en Manchester City is woensdagavond in een gelijkspel geëindigd. De Europese grootmachten wisten in Spotify Camp Nou allebei drie keer te scoren: 3-3. Het duel stond in het teken van de spierziekte ALS.

Het doel was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Het gezicht van deze avond was Juan Carlos Unzué, de voormalig keeper en trainer van FC Barcelona die aan deze ziekte lijdt. De keuze voor Manchester City als tegenstander was niet zomaar gemaakt. Pep Guardiola, de oefenmeester van de Engelse club, kent Unzué goed uit zijn periodes bij Barcelona.

Bij Barcelona was er een basisplaats voor Frenkie de Jong en Memphis begon nog op de bank. Na een kwart wedstrijd kwam de thuisploeg op achterstand. Na een blunder van keeper Iñaki Peña kon Julian Alvarez Manchester City op voorsprong zetten. De 0-1 stond niet lang op het bord, want acht minuten na de openingstreffer zorgde Pierre-Emerick Aubameyang alweer voor de gelijkmaker met een harde knal.

In de rust werd Memphis ingebracht door Xavi en de aanvaller was binnen een kwartier betrokken bij de 2-1. Zijn inzet werd nog gekeerd door de doelman van Manchester City, maar in de rebound lukte het Frenkie de Jong wel om te scoren. Ook deze voorsprong hield niet lang staan. Via Cole Palmer kwamen de bezoekers al snel weer langszij: 2-2. Memphis leek Barcelona toch de overwinning te bezorgen met een doelpunt in de 79e minuut. Maar in de blessuretijd kwam City toch weer langszij door een rake strafschop van Riyad Mahrez.