BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Barcelona heeft eerste aankoop nieuwe seizoen binnen’

FC Barcelona is inmiddels alweer bezig op de transfermarkt om zich voor komend seizoen te versterken. De Catalanen lijken deze week ermee te hebben ingestemd om de eerste aankoop voor het nieuwe seizoen vast te leggen.

Volgens de Spaanse sportkrant Mundo Deportivo is Gerard Deulofeu de eerste speler die komende zomer naar FC Barcelona vertrekt. De club heeft besloten om de terugkoop clausule te betalen. Barcelona verkocht de 23-jarige Deulofeu twee seizoenen geleden aan Everton voor 6 miljoen euro. De aanvaller kan komende zomer terugkeren voor 12 miljoen euro.

Deulofeu, die bij Everton nog een contract heeft tot de zomer van 2018, is dit seizoen verhuurd aan AC Milan. Barcelona is ervan overtuigd dat het terughalen van Deulofeu een goede zet. Wellicht sportief, maar zeker financieel.

Deulofeu is namelijk bij AC Milan herboren en doet het bij de nationale ploeg ook steeds beter. Barcelona is van mening dat de aanvaller een unieke in zijn soort is, waarvan er maar weinig zijn. Zijn goede vorm bij AC Milan gaat ervoor zorgen dat de Catalanen Deulofeu voor veel geld kunnen verkopen wanneer de nieuwe coach niets in hem ziet.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.